BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 23, 2009

~ Mase Terluang Time Cuti Sem ~


huh bosan gilerr ar time cuti sem dua bulan ni....ni first time selama aku belajar kat poly cuma sampai 2 bulan....lau duk kat umah jer xwat paper bley jadi gilerr aku diabuatnya...
fikir punya fikir....emmm cari keje la sudahnya...
mase aku jalan kt The Store umah aku 2...tetiba nampak banyak jawatan kosong..aku pun apa lagi mencuba nasib la...dari satu kedai ke satu kedai aku merewang...
emm dari kedai baju ke kedai kasut....pas 2 masuk lak kedai 2dung....
jawapan yg same aku dapat....tunggu panggilan jika ada kekosongan..
da bosan asyik dengar jawapan yg same...tapi sabar je la...
aku da pts harapan...berserah je la...aku pn wat kptusan bla je la sbb
time 2 da nk dkat maghrib...mase nk trun escalater 2 tetiba lak terpandg 1 kedai kasut ni...
dari jauh tertera...One Store Sales Assistant Wanted...
aku pun ambik kptsan try je la wat kali terakhir...
mase nk jmpa bos dia 2 agar berdebar-debar gak..
lastly aku diterima keje kt c 2...emmm seronoknya aku rasa,
esoknya 1hb aku diterima kerja...


nie la kedai yg aku keje...xla besar sangat...tapi ok la...

oooopppsss....jgn confious ek...aku bkn keje kat Gintel cuma pozing2 jer...aku keje kedai kasut..
tapi disebabkan kerusi ni depan kedai aku jer so kitaorang semua ambik kesempatan la merakamkan kenangan ngan member2 sbb time ni Fyda ngan Feha last day keje...
diorang nak sambung stdy kat u...emm cedihnya rasa...
sbb slama ni diorang la yang paling rapat ngan aku...
sudahnya tinggal aku, emma ngan kak syikin jer...
so pasni banyak la keje kitaorang sbb da kekurangan pekerja...
eeemmm hampeh betoi laaa..
tapi nak wat cne...sabar je la...
eemm mase ni xde customer sangat kat kedai...sambil mencuba kasut2 kat kedai sempat gak la aku berpozing hehe...tapi bukan kasut yang aku pakai ni ek heheheh

nie la Feha budak 1 kg ngan aku...kitaorang slalu g keje n blik nek bus same2...ingat
kenengan tunggu bus ngan dia sampai kul 12 malam...
lastly dapat gak bus...mase 2 tinggal kitaorang 2 orang
jer kat bus stop...
huhu nsb bek xde pape...

emm ni la Emma kawan yang paling rapat ngan aku pas Fyda ngan Feha xde...dia pun student poly gak...ambik cos setiausaha...tapi jauh 2 dia blajar kt poly mukah, sarawak....dia pun keje 4time same ngan aku gak...bila bosan2 aku borak la ngan dia...sbb dengan yang lain2 aku xbape rapat sangat...dia dia jer ok mybe sbb otak kitaorang ni 1 kepala kot hahaha


kitaorang bertiga ni memang gilerr bergambar cikit...hahaha...terutama c Fyda ni.....aku pun same sbenarnya...hehe



emm ni plak ct...staff baru pas Fyda ngan Feha berhenti....dia ni kawan kak syikin...
dia ni comel sangat...hehe heppy go lucky jer...
tapi dia keje seminggu jer sbb dia dapat keje office..
huuuuu cian aku ngan emma...
tinggal berdua lagi...
yg pling pening bos aku la, asyik tukar pekerja jer...


nie plak ain ngan aliya...staff baru pas ct berhenti...ain ni lawak la..
dia antara staff baru yg paling rapat ngan aku...
dia suka borak2 n lepak2 ngan aku...
yg penatnya aku layan dia ni...asyik nak gelak jerr...
sakit perot aku layan dia...
tapi mase ari last day aku keje...dia ngis...
mse pluk aku pun dia ngis...mase trun escalator pun dia ngis lagi...
terharu aku...emm da x tau nak wat cne da...






mase nie semap gak la snap pic2 kat kedai wat kenangan...



Mase last day aku keje, bos aku bagi patung ni wat kenangan...
bos aku 2 baik sangat....selalu belanja kitaorang makan,
eemmm ok la...aku xpenah rasa tertekan slama keje kt c 2...
mase last day keje 2 aku rasa sedih gak la...
tapi aku kene sambung blajar...so kena la blajar dulu hehe

2 ulasan:

WD+LoveLetters said...

hi..saya kwn rosma..hehe
best blog awak :)

Nurul Farihah said...

eja!
ko mane?senyap jek..kate nk kua same?